• 2016-03-28 20:56:30 UTRECHT - Kensington ontvangt de 3FM Award voor beste band tijdens de uitreiking van de jaarlijkse radioprijzen in TivoliVredenburg. ANP KIPPA ROBIN AN LONKHUIJSEN

    Robin van Lonkhuijsen

Kensington, Kraantje Pappie en Teske op Appelpop 2017

TIEL Kensington, Kraantje Pappie en Teske zijn de eerste namen voor Appelpop 2017. Zij spelen op het gratis festival dat plaatsvindt op 8 en 9 september.

Met Kensington heeft Appelpop de grootste Nederlandse rockband van dit moment in de line-up voor de 26e editie staan. Kraantje Pappie heeft met zijn goed ontvangen nieuwe album het komende festivalseizoen dikgedrukt in zijn agenda gezet. Zangeres en vlogger Teske heeft met haar online kanalen in korte tijd al een zeer grote en jonge fanbase opgebouwd en is dé veelbelovende act voor 2017.

Kensington is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Het resulteerde vorig jaar in maar liefst drie uitverkochte Ziggo Dome shows. Voor 2017 staan daar wederom vijf uitverkochte concerten op de agenda. Door de samenwerking met dj Armin van Buuren, die het nummer 'Heading Up High' bewerkte, explodeerde het succes en maakte Kensington ook naam in de internationale muziekindustrie. Hun meest recente album 'Control' laat een zeer kwetsbare kant van de band zien, wat een zeer persoonlijke en intense plaat opleverde.

Met zijn nieuwe album 'Crane III' sluit Kraantje Pappie een succesvol drieluik af. De andere twee platen bevatten met 'Waar is Kraan' en 'Feesttent' enkele van zijn grootste hits. Wederom zijn de messcherpe flows en humoristische teksten waar de rapper bekend om staat goed te horen. Met het nieuwe materiaal staat het festivalseizoen dikgedrukt in de agenda van Kraantje Pappie.

Zangeres, blogger en vlogster Teske is met haar online populariteit het ultieme voorbeeld van de nieuwe generatie Nederlandse sterren die met name via YouTube, Instagram en Facebook een trouwe fanbase opbouwen. In 2009 begon ze met haar blog, maar inmiddels is daar een platencontract, een succesvol YouTube kanaal en Instagram account bijgekomen. Alleen met die twee kanalen heeft ze al ruim 600.000 volgers en groeit haar fanbase iedere dag.

Appelpop biedt met deze eerste namen wederom een programma die een combinatie laat zien van de top uit de Nederlandse muziekindustrie, het clubcircuit en opkomende talenten die op landelijk niveau al hun eerste grote successen hebben geboekt. Het gratis karakter van het festival maakt het bovendien tot een zeer uniek evenement. Voor meer informatie over het festival en sponsormogelijkheden: www.appelpop.nl