• Toneelgroep T-jater
  • Toneelgroep T-jater

Kerst-spektakel The Christmas Candles 2018 Geldermalsen

GELDERMALSEN Het begint al een kleine traditie te worden: met de trap op het Marktplein als podium en het Marktplein als theaterzaal creëert Toneelgroep T-jater op zaterdag 22 december én dit jaar ook op zondag 23 december een heus openluchttheater in het centrum van Geldermalsen. Op zaterdag van 19:30 tot 20:30 uur en op zondag van 15:00 tot 16:00 uur is iedereen welkom om daar te komen kijken naar de voorstelling 'The Christmas Candles'.

Toneelgroep T-jater speelt spetterende voorstelling die bestaat uit theaterbewerkingen van vier klassieke kerstverhalen, een vertelling en een aantal sfeervolle kerstliedjes waarop prachtig beweegtheater wordt gespeeld. Ook dit jaar zorgt dansgroep L.O.F. uit Culemborg weer voor een wervelende dans van modern ballet bij één van de verhalen.

'The Christmas Candles' is een klein spektakel, dat ook toeschouwers die er in 2016 en 2017 bij waren, weer zal verrassen, raken en ontroeren. In een werveling van theater, muziek en dans neemt T-jater de toeschouwers mee naar het kerstverhaal uit de bijbel, maar ook naar klassiekers als 'De notenkraker' en 'A christmas carol'. Door de hele voorstelling heen wordt het thema van de voorstelling van dit jaar duidelijk: 'We zijn op weg naar het licht in het duister'.

Dit jaar zorgen enkele patioheaters in het publiek voor extra comfort, maar toch vraagt Toneelgroep T-jater of het publiek zich warm wil aankleden en een fleecedeken voor extra warmte wil meenemen. Voor wie extra lang van de bijzondere kerstsfeer rond de voorstelling wil genieten, staat Restaurant Prinsheerlijk klaar met de foodtruck met hapjes en drankjes. Wanneer het erg slecht weer is, zal de voorstelling plaatsvinden in de kerk op de hoek van de Emmalaan en Drs. Lomanlaan. Hiervan zal vanaf 24 uur voor de voorstelling melding worden gedaan via Facebook en Twitter.

De voorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen die de aanloop naar de kerstdagen samen wil vieren en die zich wil laten betoveren door deze bijzondere kerst-theatervoorstelling.

Dinie van Oort heeft de theaterstukken en de kerstvertelling bewerkt en geschreven en de regie van de voorstelling verzorgd.