Kerstconcert Fanfare Juliana groot succes

WAARDENBURG Fanfare Juliana gaf zaterdag 12 december een kerstconcert in dorpshuis de Koeldert in Waardenburg. Samen met liederenkoor Bekaantgoed uit Haaften werd een gevarieerd aanbod kerstliederen ten gehore gebracht.

Voor een overvolle zaal opende Juliana de avond met The Most Wonderful Time of the Year gevolgd door een aantal kerstliederen die bij iedereen goed in het gehoor lagen. Bekaantgoed nam het stokje daarna over met hun kerstrepertoire, kerstliederen van Marianne Weber, Jannes en de havenzangers. Deze nummers werden uit volle borst meegezongen door ons publiek dankzij een beamer waarop de liedtekst te volgen was.

Na de pauze was het de beurt aan de leerlingen van onze fanfare. De slagwerkgroep bracht een afwissend programma met kerststukken, waarin de leerlingen lieten horen wat ze in korte tijd geleerd hadden.

Een speciaal optreden van Manou samen met dirigent Jaap van Stam. Vanuit de foyer speelden ze samen klink klokje klingelingeling, waarna ze al musicerend onder oorverdovend applaus de zaal in kwamen lopen. Manou speelt sinds 3 maanden bij onze fanfare bugel.

Het koor vervolgde hun optreden met een aantal nieuwe nummers. Het laatste blokje was weer voor de Fanfare. Voordat het concert gezamenlijk werd afgesloten was er nog een officieel moment.

Er werd afscheid genomen van dirigent Jaap van Stam. Jaap heeft de fanfare 13 jaar begeleid en vindt het nu tijd om het stokje over te dragen. Voorzitter Hans Verhoef bedankte Jaap voor zijn inzet en enthousiasme, waarna Jaap het woord nam en alle leden verraste met een persoonlijk dankwoord.

Na een staande ovatie voor Jaap werd het kerstconcert afgesloten met de Sneeuwwals en Stille Nacht en een toegift. Een zeer geslaagde avond met heel veel positieve reacties.