• Rosaline Niemeijer op de plaats waar de 300 m2 grote ijsbaan komt te liggen.

    Willemieke Steen

Kerstfair Mariënwaerdt groter dan ooit

BEESD Vanaf donderdag 8 december is Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer volledig gehuld in kerstsfeer. De jaarlijkse Kerstfair is dit jaar groter dan ooit en biedt ook voor kinderen genoeg vertier. Er wordt dit jaar vooral ingespeeld op de beleving van bezoekers.

 

De organisatie van de fair ligt in handen van Rosaline Niemeijer, die het fairterrein op haar duimpje kent. ,,Dit is mijn 7e Kerstfair. In 2010 organiseerde ik samen met collega Ellie de Landgoedfair en vanaf 2011 doe ik het alleen. In dat jaar werd ik op de Landgoedfair ten huwelijk gevraagd. Dat heeft 'ie goed gedaan", lacht Rosaline.

 

THE FAIR MUST GO ON Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de week vóór de fair het drukst voor het landgoed. Door het overlijden van mevrouw Van Verschuer op 29 november kwamen er plotseling nog veel meer zaken bij die geregeld moesten worden. Toch was er geen twijfel of de Kerstfair door moest gaan. Rosaline: ,,Het was een hele dubbele week, maar we weten zeker dat mevrouw zelf ook het liefst had gezien dat de fair gewoon door gaat. The fair must go on."

 

Ieder jaar is het een uitdaging om een vernieuwend en verrassend aanbod te creëren. Dit jaar speelt Mariënwaerdt vooral in op de beleving van bezoekers. ,,Beleving is belangrijk, zeker voor kinderen. Misschien komt het wel doordat ik zelf moeder ben geworden, dat ik daar nu meer mee bezig ben, maar ik vind het belangrijk dat er ook voor kinderen genoeg te doen is terwijl hun ouders langs de kraampjes slenteren", legt Rosaline uit.

 

SCHAATSEN, KOEKJES EN WIJN Nieuw dit jaar is de 300m2 grote ijsbaan met echt ijs. Bezoekers kunnen hier gratis schaatsen op hun eigen schaatsen of schaatsen huren voor € 3,50 per paar. Zaterdag worden er op het ijs demonstraties schoonrijden gehouden en zondag geeft schaatsvereniging Vijfheerenlanden een workshop om kennis te maken met de schaatssport. Ook nieuw is de wedstrijd kerstkoekjes bakken op vrijdag, georganiseerd door Magazine Seasons. Deelnemende koekenbakkers krijgen tot 13.00 uur gratis toegang tot de fair. Wie dan nog niet genoeg koekjes heeft gezien, kan samen met de molenaar van Molen de Vrijheid molenkoekjes komen bakken.Voor wijnliefhebbers wordt er op zondag een wijnworkshop georganiseerd door Betuws Wijndomein waarbij bezoekers zelf wijn gaan maken. De catering op de Kerstfair wordt deels verzorgd door de Mariënwaerdt zelf. Daarnaast is er een grote braai met speenvarken, worden er ambachtelijke stoopwafels gebakken en worden er diverse kookdemonstraties gegeven in de 'Heerlijke Kerst-tent'.

 

Voor Rosaline is de fair geslaagd als alles goed gaat en het gezellig is. ,,Mooi weer en tevreden bezoekers en standhouders, daar ga ik voor. Natuurlijk hopen we, zoals elk jaar, ook op een mooi bezoekersaantal zodat we volgend jaar weer iets heel moois kunnen neerzetten." Tot en met zondag 11 december kunt u de Kerstfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt bezoeken. Het volledige programma is terug te lezen in de fairkrant die u vorige week bij Nieuwsblad Geldermalsen heeft ontvangen en op www.kerstfair.nl. De entreeprijs bedraagt € 10.