• A United Kingdom
  • The Big Sick
  • Toen mijn vader een struik werd

Kinderboekenweek-film met kids-activiteit

GELDERMALSEN The Big Sick, de beste romantische komedie in jaren volgens diverse landelijke kranten, is te zien bij LingeFilm op vrijdag 6 oktober en woensdag 11 oktober. Op zaterdag 7 oktober draait in LingeFilm A United Kingdom. In het kader van de kinderboekenweek wordt zondag 8 oktober Toen mijn vader een struik werd vertoond. Vóór de film is er een KIDS-activiteit georganiseerd.

The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van stand-up comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. Hun gevecht tussen liefde en familietradities is grappig en ontroerend tegelijk. Kumail verzwijgt zijn vriendin Emily voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Wanneer Emily hier achterkomt, wil ze hem nooit meer zien. Maar dan wordt ze opeens ernstig ziek en raakt in coma. Kumail realiseert zich dat hij een grote fout heeft gemaakt en hij zit, net als de excentrieke ouders van Emily, naast haar bed. Vanaf dat moment komt er een interessante wending in het verhaal. Holly Hunter speelt een prachtige rol als de kritische moeder.

Een verboden liefde in A United Kingdom tussen de Botswaanse prins Seretse Khama (David Oyelowo) en de Londense secretaresse Ruth Williams (Rosamund Pike). Ze weten niet wat ze zich op de hals halen als ze hun liefde voor elkaar doorzetten en Khama koning wordt van zijn volk in Botswana in de jaren 40. Internationale opschudding. In de tijd van groeiende apartheid in buurland Zuid-Afrika is een bi-raciale relatie een rampzalig voorbeeld voor alle partijen. De witte gemeenschap zit niet op Ruth te wachten en de onderdanen twijfelen aan de loyaliteit van hun nieuwe leider. De romantiek spat van het scherm af, tegen een achtergrond van ingewikkelde politieke ontwikkelingen.

Van 4 tot en met 15 oktober is het kinderboekenweek met als thema Gruwelijk Eng. LingeFilm houdt zondag 8 oktober samen met Bibliotheek Rivierenland en ProKids Geldermalsen een KIDS-activiteit bij Toen mijn vader een struik werd, een familiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen. Toda woont bij haar vader. Als er oorlog uitbreekt, gaat haar vader meehelpen het land te beschermen. Toda moet naar haar moeder die in het buurland woont. Op haar reis ontmoet ze vele bijzondere figuren. Met Susan Visser en Noortje Herlaar. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom in De Pluk om zo snel mogelijk over een lange, opblaasbare stormbaan te klimmen. Maar er kan ook gekleurd worden. Activiteiten zijn gratis.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl

BIJ KIDS-FILMS: te zien bij LingeFilm in De Pluk, de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via lingefilm.nl.