Kinderen brengen burgemeester Harry de Vries ontbijtje

NEERIJNEN Woensdagochtend 8 november brachten 22 kinderen van groep 6 van de Eben-Haëzerschool uit Waardenburg een ontbijtje bij burgemeester Harry de Vries in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk 'Burgemeestersontbijt' het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen.

De burgemeester van Neerijnen onderstreept hiermee, net als zo'n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester De Vries symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Harry de Vries kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ,,Het was gezellig aan tafel. Ze snapten hoe belangrijk het is om 's morgens pas na een goed ontbijt op stap te gaan. Je moet dan immers je motor voor de hele dag opstarten en dat kost energie. Daarnaast vroegen de kinderen me vanalles over mijn werk als burgemeester!"