Kinderen brengen burgemeester Loes van Ruijven ontbijtje op stadhuis

HAAFTEN 21 kinderen van Koning Willem Alexanderschool uit Haaften brachten woensdag 11 november een ontbijtje bij burgemeester Loes van Ruijven - van Leeuwen op het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Van Ruijven - van Leeuwen van Neerijnen onderstreept hiermee, net als zo'n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Van Ruijven - van Leeuwen symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 3/4 namen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst.

Burgemeester Van Ruijven - van Leeuwen kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: "Het was gezellig. De kinderen waren op de hoogte van het belang van een goed ontbijt, maar er waren er toch enkele die 's morgens niet eten voor het naar school gaan. Ze stelden goede vragen over mij als burgemeester, over mijn werk, maar ook of ik wel eens zwem. Na afloop kreeg ik een prachtig kunstwerk met ballonnen van alle kinderen als dank. Dat bewaar ik op mijn kamer."