• foto Rias Immink

    foto Rias Immink
  • Burgemeester Miranda de Vries aan tafel met de kinderen uit groep 6,7 en 8 van basisschool de Malsenburg.

    Gemeente Geldermalsen
  • RTV Betuwe interviewt de kinderen tijdens het ontbijt over actuele onderwerpen zoals verkeersveiligheid.

    Gemeente Geldermalsen

Kinderen brengen burgemeester ontbijtje op gemeentehuis

GELDERMALSEN De kinderen van basisschool De Malsenburg uit Buurmalsen brachten dinsdagochtend een ontbijtje bij burgemeester Miranda de Vries op het gemeentehuis. In de kantine gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo'n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester De Vries onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

De burgemeester betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.