• Jeroen Wijngaard

(Kinder)zomeractiviteiten in de Pluk

GELDERMALSEN In de zomervakantie worden in de Pluk speciaal voor kinderen van de basischoolleeftijd activiteiten georganiseerd. De organisator van deze zomerse activiteiten is de 17-jarige Tim Kroon uit Est, ook wel bekend als "Meester Tim". Hij vond het tijd worden dat er in de Pluk meer te beleven is voor kinderen.

door Jeroen Wijngaard

Tim loopt in het kader van zijn opleiding aan het Sportcollege in Utrecht stage bij Welzijn West Betuwe en geeft in die functie extra gymlessen op de basischolen in onder andere Geldermalsen en Meteren. Naast het stagelopen werkt hij ook in de Pluk als horecamedewerker. ,,Het is altijd gezellig druk in de Pluk maar het viel mij wel op dat er maar weinig jonge bezoekers zijn. Alleen bij de bibliotheek komen kinderen die ik ook op de basisscholen zie. Ik wilde iets bedenken om meer kinderen richting de Pluk te krijgen", aldus Tim. Vanuit de Pluk wilde ze Tim hier graag in steunen en werd er ruimte gegeven om een programma samen te stellen. Speciale aandacht gaat uit naar kinderen die niet op vakantie gaan of kunnen. Vanaf 18 juli zijn er 5 woensdagmiddagen, dus bijna de complete schoolvakantie, uiteenlopende activiteiten gepland. Van een kijkje in de keuken tot in speurtocht in de buurt van de Pluk en ook sportieve middagen met een panna- en hockeytoernooi op het parkeerterrein.

,,Tim stak met zijn enthousiasme en energie ons aan om in de zomer actief te blijven, hij heeft op eigen kracht sponsoring en medewerking gezocht om dit tot stand te brengen", vertelt assistent manager van de Pluk Loudi Pot over haar collega. Tim gaat zelf niet op vakantie deze zomer en zet zich graag in voor anderen. Met sponsoring en medewerking van de Pluk kan hij nu de eigen bijdrage die betaalt moet worden laag houden, zodat deelname aan de activiteiten voor iedereen mogelijk is. Hij hoopt zelfs dat een aantal vrienden van de voetbal hem komen helpen en rekent natuurlijk op zijn collega's van de Pluk voor wat betreft de werkzaamheden rondom de activiteiten. Ouders van de kinderen kunnen gezellig met elkaar een kop koffie drinken in het Grandcafé terwijl de kinderen zich vermaken en zo op die manier beleeft iedereen hopelijk een mooie zomer. De komende tijd brengt Tim zelf de flyers rond bij de basisscholen in de regio en hij hoopt op een grote opkomst.

Meer informatie over het programma en aanmelden via de website van de Pluk: www.depluk.nl