• Joost van Glabbeek
  • Joost van Glabbeek
  • Joost van Glabbeek

Kiwanis Rivierenland Rally 2016 daverend succes

BEESD Blinkende oldtimers, uitdagende routes door het Rivierengebied, stoere sportwagens, sportieve cabriolets en mooie vergezichten over de Waal en de Lek. Zomaar wat ingrediënten van de zevende editie van de Kiwanis Rivierenland Rally die op zondag 2 oktober verreden is ten behoeve van een tweetal goede doelen, Stichting Heartbeat en Stichting Zo. Natuurlijk gingen de deelnemers aan de sport- en toerklasse voor de sportieve winst, maar het mooiste resultaat kon aan het eind van de avond bekend gemaakt worden met een opbrengst van € 10.000,-, mogelijk gemaakt door vele sponsoren en in het bijzonder hoofdsponsor EB Personeelsdiensten en H. Van Dijkhuizen Olie & Benzine.

In de vroege zondagochtend arriveerden de deelnemers bij Hotel Van der Valk in Tiel, waar, na het in ontvangst nemen van de rallyschilden met het startnummer en de goodiebags met versnaperingen voor onderweg, tijdens de briefing de laatste tips en omleidingsroutes werden besproken. Aansluitend werd iedere minuut door wethouder Henk Driessen een equipe gestart.

De route, bestaande uit een drietal klassementsproeven, bracht de 65 equipes via de Waaldijk naar Dodewaard voor een heerlijke lunch bij Herberg de Engel. Via het pittoreske Hemmen vervolgde de route zich via onverharde wegen, mooie dijken en zelfs via een boomgaard naar een tussenstop bij Mobipers in Zoelen, waar de deelnemers live de productie van appelsap konden aanschouwen.

Een leuke onderbreking na de pittige tweede proef, waarbij vooral het rallysysteem Visgraat voor de nodige hoofdbrekens had gezorgd. Tijdens de derde etappe kon het gaspedaal wat dieper ingedrukt worden op de A2 van Geldermalsen naar Beesd om uiteindelijk de finish te bereiken bij de Hooge Schuur van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Tijdens het overheerlijke diner werd er uitbundig nagesproken over gemiste letters, moeilijke rallysystemen en werden de bekers voor de sportieve eer uitgereikt. In de toerklasse ging de winst naar Team Kiwanis Amsterdam en in de sportklasse naar Team Onkenhout-Bart.

Kiwanis Tiel organiseert jaarlijks onder andere de Rivierenland Rally om gelden in te zamelen voor goede doelen met als uitgangspunt 'Serving the children of the world'. Dit jaar zijn dat Stichting Heartbeat en Stichting Zo. Stichting Heartbeat zet zich in voor gezinnen met een jonge hartpatiënt middels het organiseren van vakanties en eendaagse activiteiten en Stichting Zo organiseert in Tiel creatieve cursussen voor mensen met een verstandelijke beperking. Mooie doelen die prima passen bij de doelstelling van Kiwanis.