• Archieffoto van de Plantage

    BDUmedia archief

Kleurrijk Wonen nu ook in De Plantage

METEREN Nieuwbouwwijk De Plantage is volop in ontwikkeling. Kavels worden bebouwd en woningen verkocht. Inmiddels zijn ook in de tweede fase volop bouwactiviteiten. Deze fase omvat straks een nog bredere mix van woningen. Gemeente en woningcorporatie Kleurrijk Wonen hebben namelijk afspraken gemaakt over de bouw van 36 sociale huurwoningen. Inmiddels zijn hiervoor de vergunningen in voorbereiding.

De bouw start eind 2019. Onderverdeeld gaat het om 19 appartementen, 10 grondgebonden gelijkvloerse woningen en 7 rijwoningen. Wanneer alles volgens plan verloopt, worden de woningen in 2020 opgeleverd.

Met dit project zorgt Kleurrijk Wonen voor de – ook door de gemeenteraad van West Betuwe – zo vurig gewenste verbreding van het woningaanbod binnen De Plantage. Na de vele projecten van de verschillende projectontwikkelaars en de invulling van vrije sector kavels nu ook sociale huur. Kleurrijk Wonen en gemeentebestuur zien het als een uitdaging om ook in toekomstige fases van De Plantage hieraan een vervolg te geven.