• Vincent Jannink

KleurrijkWonen brengt beweging in de woningmarkt

GELDERMALSEN KleurrijkWonen gaat weer van start met het doorstroomproject. Hiermee bieden ze huurders van 55 jaar en ouder de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een gelijkvloerse woning met 1 of 2 slaapkamers, mét behoud van de huidige huur.

De afgelopen jaren bleek deze aanpak voor doorstroming zeer succesvol. De grote eengezinswoning die deze huurders achterlaten, wordt met voorrang aangeboden aan een gezin met minimaal 1 kind. Het appartement of de kleine eengezinswoning die het gezin achterlaat, komt dan weer beschikbaar voor een starter. Zo worden minimaal drie woningzoekenden aan een passende woning geholpen.

Huurders die wonen in een grote eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers, ontvangen in december een brief of e-mail. Meer informatie over het doorstroombeleid en de voorwaarden voor deelname staat op www.kleurrijkwonen.nl.

Doorstromers kunnen vanaf januari 2018 met voorrang reageren op de woningen, die speciaal voor doorstroming adverteren op www.woongaard.com.

De woning die hierdoor vrijkomt, wordt met voorrang op www.woongaard.com aangeboden aan een gezin met minimaal 1 kind aan.