• Jan Willem Keij

Komkommertijd

Volgens de agenda is het nu komkommertijd.

Een tijd waar het echte nieuws met vakantie is en er gewoonlijk niets

gebeurt.

Of toch? Een greep.

20.000 varkens vinden in Erichem de dood. Niet de dood van die 20.000 varkens, want die hadden binnenkort, als de zomer wat meewerkt, toch ergens op de bbq gelegen, maar dat het brand technisch zomaar kan gebeuren is

bizar. Iets met compartimentering, housekeeping, overige managementfactoren, brandbare isolatie, brandscheidingen enz. Ja, ook ik heb wel eens last van beroepsdeformatie.

D66 West Betuwe is volgens mij de eerste in rij die haar nieuwe lijsttrekker gekozen heeft. Ashley Karsemeijer mag volgend jaar de kar gaan trekken. De huidige fractievoorzitter, Jan de Geus, is een eventuele wethouderspost toegezegd. Iets met het oude moeilijk los durven laten?

Op mijn oproepje op twitter richting overige partijen, wanneer hun lijsttrekker bekend gemaakt gaat worden, heb ik alleen van de PvdA een reactie gekregen. Daar moet eerst de samenvoeging van de drie afdelingen nog geregeld worden. De rest heeft niet gereageerd. Deels omdat ze zich waarschijnlijk afvragen waar ik me mee bemoei of wellicht en ik denk realistischer dat men het nog niet weet. Waarschijnlijk zijn er achter de schermen al wel de bekende machtsspelletjes aan de gang. Sterker nog, dat is zo.

Vlak voor het reces bleek plotseling dat de fractie van Dorpsbelangen uit elkaar aan het vallen is. Ik ben heel benieuwd hoe de partij de fractie getalsmatig weer op orde gaat krijgen. Getalsmatig inderdaad, want ik ben van mening dat het elan wat deze partij ooit heeft uitgestraald totaal weg is. Het valt ook niet mee om een clubje mensen met verschillende belangen en achtergronden aan te sturen. Compliment voor Klaartje de Heus hoe zij dat 'vroeger' heeft gedaan.

En dan speelt nog ergens op de achtergrond de positie van de burgemeester. Heeft één van de huidige drie burgemeesters de ambitie om de eerste burgemeester van West Betuwe te worden? De uiteindelijke keuze is er één uit de categorie oude politiek. Van profielen, partijpolitieke belangen en persoonlijke voorkeuren. Kortom, de bijna 50.000 inwoners van West Betuwe zal niets gevraagd worden. Best jammer, want er is de afgelopen jaren best wel het één en ander gebeurd. Ik denk maar zo dat in ieder geval de inwoners van de Gemeente Geldermalsen een soort van beoordeling willen uitspreken met hun stem. Doe eens gek beste politici, kom uit jullie comfort zone en laat de keus voor onze nieuwe burgemeester door een echte verkiezing bepalen. Door ons! Hoe de uitkomst dan ook zal zijn, wij zijn dan wel van het sluimerende ongenoegen verlost.

De meeste stemmen gelden! Democratie kan best heel leuk zijn. Wordt vervolgd!

En dan heb ik het nog niet eens over de eierstress gehad.

Hoezo komkommertijd?

Rob van Veen