Koning Willem Alexanderschool wint TechniekToolkit

HAAFTEN Vanaf 9 november kunnen de leerlingen van Koning Willem Alexanderschool in Haaften structureel aan de slag met Wetenschap & Techniek-onderwijs. De school heeft namelijk een TechniekToolkit ter waarde van €2.500,- gewonnen die bestaat uit vijf kisten met lesmateriaal voor technieklessen. Deze werd maandag feestelijk overhandigd door techniekcoach Norma Hochstenbach.

De Koning Willem Alexanderschool heeft als voorbereiding op de Kinderboekenweek, samen met bijna 250 andere basisscholen, succesvol deelgenomen aan de workshop Hoe word ik Proefjesproof? van TechniekTalent.nu. In de workshop ervoeren leerkrachten in een uur tijd dat Wetenschap en Techniek veel minder tijd en moeite kost dan ze misschien denken. En ze kregen allerlei leuke creatieve ideeën voor hun eigen klas. Na afloop ontvingen de scholen een 'ProefjesProof' certificaat.

Net als veel van de deelnemende scholen aan de Proefjesproof workshop, deed Koning Willem Alexanderschool mee aan de wedstrijd om de meeste Facebook likes of retweets te verzamelen met een foto van het team en het ProefjesProof certificaat. En dat is gelukt!

De belangstelling was veel groter dan verwacht, dus besloot TechniekTalent.nu om het enthousiasme van de basisscholen te belonen door 3 scholen blij te maken met een TechniekToolkit. Afgelopen week werd de TechniekToolkit uitgereikt aan de Spaarneschool in Spaarndam en dinsdag 10 november aan de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam.