• Archief BDUmedia

Koninklijke onderscheiding voor Haaftense brandweerlieden

HAAFTEN Twee inwoners van Haaften ontvingen vrijdag uit handen van burgemeester Harry de Vries een koninklijke onderscheiding. Het gaat om de brandweerlieden G. van Haaften en J.J. van Boggelen, die tijdens de jaarlijkse brandweeravond werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangen de onderscheiding vanwege hun werk als lid van de vrijwillige brandweer in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

G. van Haaften was van 1977 tot februari 2018 lid van de vrijwillige brandweer van Neerijnen. Laatstelijk fungeerde hij als Hoofdbrandwacht. In februari 2018 legde hij zijn taken neer, maar hij nam vrijdag officieel afscheid van het korps. Van Haaften heeft langdurig een bijdrage verleend aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en de regio.

J.J. van Boggelen is sinds 1989 lid van de vrijwillige brandweer van Neerijnen. Daarin fungeert hij nu als Hoofdbrandwacht. Hij heeft zich jaren ingezet voor het Team Collegiale Ondersteuning. Ook Van Boggelen nam vrijdag officieel afscheid van de brandweer van Neerijnen.