• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Koninklijke onderscheiding voor Kees Roldanus uit Geldermalsen

GELDERMALSEN Burgemeester Miranda de Vries reikte zaterdag een Koninklijke Onderscheiding uit aan Kees Roldanus (74 jaar) uit Geldermalsen. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een bijzondere bijeenkomst in het grote huis van het Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.

Sinds 2001 geeft Roldanus als voorzitter leiding aan de organisatie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Binnen deze periode is dit evenement uitgegroeid tot de grootste eendaagse wandeltocht in Nederland met rond de 30.000 deelnemers. De groeiende populariteit van de Bloesemtocht maakte het noodzakelijk dat de organisatie steeds meer werd geprofessionaliseerd. Die taak was bij Kees Roldanus in goede handen. Hij bouwde aan een solide organisatie van vele honderden vrijwilligers, zorgde voor goede sponsorcontacten, onderhield de relaties met landeigenaren, cateraars en genodigden en regelde de noodzakelijke vergunningen. Daarnaast hield hij zich in het bijzonder bezig met het waarborgen van de veiligheid van de vele deelnemers.

De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht kent jaarlijks een opbrengst van € 80.000 tot € 100.000. Een klein gedeelte van dit bedrag gaat naar een goed doel in de regio en het resterende deel krijgt in goed overleg met het landelijke Rode Kruis een bestemming.

Het is dit jaar de 25e keer dat de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd. Voor Roldanus een mooi moment om zijn voorzitterschap over te dragen.

Als blijk van waardering voor al zijn verdiensten is de heer Roldanus, bij Koninklijk Besluit van 6 maart, door Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.