• Rias Immink

Koninklijke Onderscheidingen bij brandweer Geldermalsen

GELDERMALSEN Burgemeester Harry Keereweer heeft op de jaaravond van de vrijwillige brandweer Geldermalsen twee Koninklijke Onderscheidingen (lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt, te weten aan Arnold van Doesburg en Erik van Zoelen.

Arnold van Doesburg uit Geldermalsen kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. Betrokkene verrichtte van maart 1998 tot juni 2018 onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. Hij vervulde zijn taak in de functie van hoofdbrandwacht.

Erik van Zoelen uit Geldermalsen heeft de onderscheiding ook ontvangen voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. Betrokkene verrichtte vanaf december 1991 tot december 2018 onafgebroken vrijwillige werkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. Hij vervulde zijn taak in de functie van Bevelvoerder in de rang van Brandmeester.

Naast hun reguliere brandweeractiviteiten namen zij beiden deel aan extra activiteiten zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken.