Kookworkshop in Klokhuis Beesd

BEESD Het Klokhuis in Beesd beschikt over een professionele goed uitgeruste keuken en organiseert in samenwerking met Volksuniversiteit West Betuwe een reeks van kookworkshops en cursussen.

De eerstte is op donderdag 6 april en het onderwerp is dan zelfgemaakte soep als tussendoortje, start van de maaltijd of als volledige maaltijd.

In deze workshop gaan de cursisten enkele bijzondere soepen maken zonder gebruik te maken van pakjes of zakjes. Men snijdt de verse groenten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon smakelijke en verrassend lekkere soepen.

De workshop begint met een klein stukje theorie over het maken van een groentebouillon en een vleesbouillon, het verschil tussen soep als voorgerecht en soep als maaltijd, koude en warme soepen etc. Vervolgens gaat men met een schort om zelf aan de slag. Afhankelijk van het aantal deelnemers maakt men 4-6 verschillende soepen die de cursisten na afloop kunnen proeven. Alle deelnemers krijgen de recepten mee naar huis. 

Donderdag 6 april van 19:00 uur tot 22:00 uur, prijs: € 37,50, docente: Mw. R. (Ronny) Neilen-Bruijnen, locatie: Klokhuis Beesd, inschrijven via www.vuwestbetuwe.nl