• De kunst- en cultuurweek begint met Ode aan de Linge

    Ode aan de Linge

Kraam huren voor kunst- en cultuurmarkt

GELDERMALSEN Van zondag 17 juni tot en met zondag 24 juni wordt in Geldermalsen voor de tweede keer de kunst- en cultuurweek georganiseerd. Dit betreft evenals vorig jaar een week met kunst en cultuur, waarbij veel partijen samenwerken om een kunst- en cultuurweek in Geldermalsen te organiseren.

Inmiddels is de Stichting Kunst- en Cultuur West Betuwe opgericht. Het doel van deze stichting is om in elk geval jaarlijks de kunst- en cultuurweek te organiseren en het stimuleren en coördineren van allerlei culturele activiteiten.

De culturele week start met het Festival Ode aan de Linge in het Lingepark op zondag 17 juni. Daarna vinden de hele week elke dag activiteiten plaats. Van dit programma verschijnt een programmaboekje. Ook worden die week diverse kunstroutes uitgezet. Hieraan kun je ook als kunstenaar deelnemen. Onderdeel van de kunst- en cultuurweek is een kunst- en cultuurmarkt op zaterdag 23 juni, op in elk geval het Marktplein te Geldermalsen. Bij veel belangstelling is uitbreiding naar meerdere straten mogelijk, zoals de Korte Kerkstraat en Geldersestraat.

Onderdeel van de kunst- en cultuurweek is ook de expositie van plaatselijke kunstenaars bij de plaatselijke middenstand. Deze expositie wordt opgenomen in de zogenaamde kunstroute die mensen kunnen lopen of fietsen in de culturele week. Dit, met overal exposities bij de plaatselijke middenstand, de bestaande kunstobjecten in de gemeente en de exposities in het Lingepark van Ode aan de Linge. Tijdens de kunst- en cultuurmarkt treden er ook koren en dweilorkesten op in het centrum van Geldermalsen.

Voor de kunst- en cultuurmarkt kunnen vanaf heden kraampjes worden gereserveerd en gehuurd. De kramen zijn 4 meter. Er wordt gehoopt op een zo gevarieerd mogelijk aanbod van kunst en cultuur. Meld je aan voor een kraampje op de kunst- en cultuurmarkt van Geldermalsen vóór zaterdag 23 juni. Geef dit ook door aan andere kunstenaars of belangstellenden. Kosten voor een kraampje bedragen € 25,00 voor de gehele dag, van 10.00-16.00 uur.

Ook exposeren bij de plaatselijke middenstand in de etalages? Meld je aan. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Je kunstwerk wordt dan in de etalage geplaatst met vermelding van je naam. Met de winkelier kun je afspraken maken voor eventuele verkoop.

Vraag het aanmeldingsformulier aan via jokevanvrouwerff@gmail.com of meld je aan voor de markt. Aanmelding uiterlijk vóór 15 juni. Meer informatie: www.facebook.com/cultureleweekgeldermalsen.