Kunstlezing Lisette Le Blanc

NEERIJNEN Op woensdag 10 mei vindt er een kunstlezing door Lisette Le Blanc plaats in Stroomhuis Neerijnen. Zij is kunsthistorica en conservator van musea in de regio. Le Blanc is al meerdere keren aanwezig geweest in het Stroomhuis voor een kunstlezing en met succes.

Tijdens de studie Kunstgeschiedenis en archeologie aan de universiteit Utrecht (1976-1983) had Le Blanc in het kader van het doctoraalexamen een assistentschap aan het Kunsthistorisch Instituut te Florence, met als bijvakken Theaterwetenschappen en Monumentenzorg. Zij was en is conservator van diverse musea, waaronder nu van het Maartenshuis in Zaltbommel. Ook is zij docente kunstgeschiedenis bij diverse instellingen, waaronder Hovo en Helikon.

VOORBEREIDINGSTENTOONSTELLING De ideale voorbereiding voor het bezoek aan de tentoonstelling is museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Nog tot 28 mei worden topstukken van onder meer Dali, Magritte en Ernst hier getoond (http://surrealismeinboijmans.nl/). De tentoonstelling belicht de droomwereld, de fantasie, de gekte en de onbeteugelde passie van niet alleen de kunstenaars, maar ook de verzamelaars van deze beroemde kunstbeweging. In de jaren '20 van de twintigste eeuw ontstond deze surrealistische beweging met uitingen in de kunst, literatuur en theater. De ruim 300 werken in de expositie zijn afkomstig uit vier voortreffelijke privécollecties, die voor het eerst zijn samengebracht.

De kunstlezing vindt op woensdag 10 mei om 14:00 uur plaats. Entree is €12,50 en reserveren kan via www.stroomhuisneerijnen.nl