• Lana Gerssen

    Amanda van Loon - By Aman Fotografie

Lana beklimt Kilimanjaro om oorlogskinderen te helpen

GELDERMALSEN Lana Goutsmit-Gerssen uit Geldermalsen gaat de pittige uitdaging aan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt ze zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Lana zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt.  

War Child organiseert de Kili-Challenge dit jaar voor de vijfde keer. Al meer dan 300 personen gingen Lana voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en hen een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

,,Als moeder van kleine kinderen kan ik het niet aanzien dat een op de zes kinderen in oorlog moet opgroeien. De oorlog kan ik niet stoppen, maar we kunnen er met zijn allen wel álles aan doen om het leven van oorlogskinderen zo "normaal" mogelijk te maken. War Child zet zich op een fantastische manier in om deze kinderen te helpen. Ik heb besloten hen te steunen door een superspannende uitdaging aan te gaan: de Kili-Challenge!", aldus Lana.

Wie enthousiast is geworden en Lana graag wil steunen, kan naar haar persoonlijke actiepagina via https://acties.warchild.nl/actie/lanas-kili-challenge-voor-warchild. Meer informatie is te vinden op  www.warchild.nl/kili-challenge. Op 12 januari houdt Lana ook een benefietavond in Schenkerij De Beurs in Geldermalsen. Meer informatie is te vinden op https://www.debeurs-geldermalsen.nl/evenement/warchild-benefietavond/.