• Op 15 oktober werden de pitches gehouden voor de projecten die in aanmerking wilden komen voor het leefbaarheidsbudget

    Louis van Oort

Leefbaarheidbudget opnieuw beschikbaar gesteld

GELDERMALSEN De raad stelt opnieuw het leefbaarheidbudget beschikbaar voor initiatieven uit de samenleving. Inwoners kunnen vanaf 7 november hun maatschappelijke initiatief indienen via www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget.

Op 4 december sluit de inschrijving en checken e of de ingediende initiatieven voldoen aan de voorwaarden. Op woensdagavond 14 december presenteren de initiatiefnemers hun idee aan de raad en de inwoners. Dit is in de vorm van een pitch per initiatief en een informatiemarkt in de raadzaal van het gemeentehuis.

De dag erna kan het stemmen beginnen. Welk initiatiefnemer weet de meeste stemmen binnen te halen? Dat maken ze op 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend.

Het leefbaarheidbudget is een budget dat door de raad beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijke initiatieven. Net als vorige jaren hangen ze hier een wedstrijdcomponent aan. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren. Kijk op www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget voor meer informatie.

Net als de laatste keer zullen er twee categorieën zijn: (1) initiatieven tot een bedrag van €5.000 en (2) initiatieven tot een bedrag van €10.000. Er is in totaal een budget van €100.000 beschikbaar.