• Lingeborgh

Leerlingen Lingeborgh speeddaten met raadsleden

GELDERMALSEN Woensdag 11 april van 19.00 tot 21.00 uur speeddaten maatschappijkunde leerlingen en leerlingen van de debatklas van de Lingeborgh met raadsleden. De raadsleden gaan naar de school toe. Jongeren worden op deze manier bij de politiek betrokken en politieke jongerenparticipatie wordt bevorderd.

De leerlingen van de Lingeborgh bereiden zich tijdens de lessen maatschappijkunde voor op de speeddate. Zij bepalen de onderwerpen en geven sturing aan de gesprekken. De gespreksonderwerpen gaan over beleving en ervaringen van leerlingen. De drie hoofdvragen hiervoor zijn: Waar ben je als jongere trots op in gemeente Geldermalsen? Wat is belangrijk voor jou als jongere? Wat kan er beter in Geldermalsen?

Raadsleden zijn benieuwd naar de input van jongeren. De gemeenteraad staat midden in de samenleving en wil het gesprek aangaan met inwoners en andere betrokkenen. Hoe zien de leerlingen van de Lingeborgh gemeente Geldermalsen en wat vinden zij belangrijk? En wat denken ze van de toekomstige gemeente West Betuwe? De raadsleden hopen dat deze speeddate bijdraagt aan nieuwe inzichten en informatie.