Leerlingen Lingeborgh tweede bij Skills Talents

GELDERMALSEN Jerald de Leeuw, Sanne de Heer en Sam van Verseveld, leerlingen van ORS Lek en Linge, vestiging De Lingeborgh, hebben op donderdag 24 maart de tweede plaats behaald als vakteam Media en Vormgeving tijdens de nationale finale van Skills Talents in Deltapark Neeltje Jans.

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor leerlingen in het laatste jaar van het vmbo. Dit kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. Deze wedstrijden worden ondersteund door de ministeries van OCW en EZ en veel partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Dit jaar hebben 123 scholen zich ingeschreven voor Skills Talents. Na de provinciale voorrondes mochten 303 leerlingen meedoen aan de nationale wedstrijden, verdeeld over 10 vakrichtingen en 11 provincieteams.

De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: 'beste school per vakteam' en 'beste provincieteam'.

De setting voor de finale-opdracht was dit jaar een fictieve tv-studio. Elk vakteam had daarin een andere taak. De opdrachten voor Jerald, Sanne en Sam waren:

het ontwerpen van een logo voor de televisieproductie die op de set gaat draaien; het ontwerpen en maken van belettering die op de rugleuning van de regisseursstoel wordt geperst (de stoel werd gemaakt door het team Bouwen, Wonen & Interieur); het maken van een promo die gebruikt wordt als aankondiging van de televisieproductie van het provincieteam en ten slotte het maken van een notitieblok voor de regisseur van de televisieproductie.

Het provincieteam van Gelderland, de Gelderland Giants, heeft de tweede plaats behaald bij de categorie 'beste provincieteam'. De leerlingen van ORS Lek en Linge hebben dus twee zilveren medailles gekregen.