Leerlingen Stichting Rijdende School sluiten jubileumjaar af in Ouwehands Dierenpark

GELDERMALSEN De leerlingen van de Stichting Rijdende School (onderwijs voor kinderen van kermisexploitanten en circusmedewerkers) sluiten de jubileumactiviteiten rond het zestigjarig bestaan af met een groot landelijk kinderfeest in Ouwehands dierenpark in Rhenen. De activiteiten rond het jubileumjaar werden gestart tijdens de voorjaarskermis in Groningen met het onthullen van het jubileumlogo. Er werd gekozen voor Groningen omdat de stichting daar zestig jaar geleden werd opgericht door een aantal bezorgde ouders die merkten dat het regulier onderwijs niet aansloot bij de behoeften van hun kinderen.

Gedurende het gehele zomerseizoen (voor de leerlingen het reisseizoen) stond het thema "apetrots" centraal. Het werd verweven in de lesprogramma's, de Berenbus van het Ouwehands dierenpark bezocht enkele rijdende scholen en er waren verschillende sportactiviteiten rond het thema. Onder andere een sponsorloop in juli waarbij geld werd ingezameld voor het Wereld Natuurfonds. Dit zal tijdens het feest worden aangeboden aan een medewerker van het fonds.

Zaterdag 7 november is de grote dag. Van Groningen tot Bergen op Zoom en van Hoorn tot Heerlen, komen de leerlingen met bussen naar Rhenen om het feest samen te vieren.