• Liesbeth Wattimurij

Leerlingen van de Lingeborgh verzorgen dinershow voor Steunpunt Vrijwilligers

GELDERMALSEN Leerlingen uit twee eerste klassen van vestiging de Lingeborgh Geldermalsen, onderdeel van ORS Lek en Linge, gaven donderdag 5 februari een wervelende dinershow voor 80 vrijwilligers uit de gemeente Geldermalsen. Het initiatief kwam van vmbo-mentor Sanne Berntsen, die hiervoor het Steunpunt Vrijwilligers van Geldermalsen heeft benaderd.

In de aula van de school aan de Laan van Leeuwenstein werden de vrijwilligers op een complete avond amusement getrakteerd. Naast een driegangenmenu konden de aanwezigen genieten van cabaret, zang en muziekoptredens. De dinershow is helemaal verzorgd en uitgevoerd door de leerlingen van twee vmbo-brugklassen van de Lingeborgh, onder leiding van hun mentoren Sanne Berntsen en Hanneke Bouman.

Voor de leerlingen is dit één van de manieren om een actieve bijdrage te leveren aan de samenleving, iets wat op de Lingeborgh al jaren wordt aangemoedigd. De school vindt het belangrijk dat haar leerlingen betrokken zijn bij de omgeving waar de school in staat en bij de gemeenschap waar zij deel van uit maakt. Met de bruisende dinershow voor de vrijwilligers van Geldermalsen hebben deze leerlingen een mooie invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid gegeven.

De bijgesloten foto is rechtenvrij te gebruiken o.v.v. fotograaf Liesbeth Wattimurij.

Bijschrift: In de aula van de Lingeborgh wordt genoten van de dinershow verzorgd door de leerlingen.