Lek en Linge stelt zich voor aan ouders leerlingen groep 8

CULEMBORG Hoe verloopt de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Hoe is de sfeer? Is tweetalig onderwijs iets voor mijn kind? Op 19 en 20 november zijn ouders van groep 8-leerlingen welkom bij de informatieavonden van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Zowel enthousiaste medewerkers als leerlingen geven informatie over hoe het er op de school aan toegaat.

Voor ouders die zich oriënteren op een middelbare school is het belangrijk te weten waar hun kind terecht komt. Daarom organiseert Lek en Linge speciaal voor hen deze avonden. Zo wordt er ingezoomd op begeleiding in de brugklassen en een zogenaamde 'growth mindset'. ,,Uitgangspunt hierbij is dat iedereen zijn eigen kwaliteiten en talenten kan ontwikkelen en, met de juiste begeleiding en motivatie, vooruitgang kan boeken", zegt directeur-bestuurder Joost van Rijn, die dit onderwerp zal behandelen. ,,Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen het mooiste en het beste uit zichzelf kunnen halen. Hoe kunnen we – op school en thuis – met op groei gerichte feedback de growth mindset bij jongeren bevorderen?" Tijdens de informatieavonden wordt duidelijk wat ouders daarbij van de school mogen verwachten.

Na een algemene inleiding kunnen ouders kiezen uit verschillende thema's die hen aanspreken. Niet alleen over de verschillende opleidingen en leerroutes die de school biedt, maar ook over uiteenlopende thema's als sport, CultuurProfielSchool, dyslexie en specifieke zorg en begeleiding.

De informatieavonden op 19 en 20 november bieden hetzelfde programma en gelden alleen voor Lek en Linge Culemborg. Vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen heeft 14 november een eigen informatieavond voor ouders. Ouders kunnen zich vooraf aanmelden via de website.

Ook voor kinderen die interesse hebben in Lek en Linge zijn er verschillende kennismakingsactiviteiten. Info: www.lekenlinge.nl.