Lezing over Armenië

GELDERMALSEN Op maandag 27 november geeft Jan Wasmus uit Geldermalsen om 20.00 uur in De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen bij het NUT een lezing over Armenië.

Tussen Oriënt en Avondland aan de voet van de ontembare Kaukasus ligt Armenië. Op de berg Ararat liep de Ark van Noach vast. De regio herbergt vele volken, die wij voornamelijk kennen van onderlinge strijd om religieuze en politieke redenen. Hier denken we vooral aan de door de Turken uitgevoerde (maar door hen nog steeds ontkende) genocide op het Armeense volk. Jan Wasmus reisde veel in het gebied rond de Ararat maar kwam in de Sovjet periode niet aan reizen in Armenië toe.

Tien jaar geleden trok hij voor het eerst naar Armenië met de bedoeling een reisgids over dit land te schrijven, maar helaas kwam de klad in de markt voor reisgidsen. Zijn opgedane kennis gebruikt hij nu om mensen te informeren en enthousiast te maken voor dit land dat nog niet door de toeristenstroom overspoeld wordt.

Als inleiding op deze lezing is er op zondag 12 november bij RTV Betuwe van 13.00 tot 14.00 muzikale rondreis door Armenië.