Lezing over hightech landbouw

NEERIJNEN Op dinsdag 22 november houdt Johan de Mol in Stroomhuis Neerijnen een lezing over hightech akkerbouw. Dit is de derde lezing in een serie van drie over de technologische ontwikkelingen in de landbouw.

Ons landschap wordt voor een heel groot deel bepaald door de agrarische sector. Naast water, wegen, natuurterreinen en stedelijke bebouwing bestaat Nederland voor ongeveer 54% uit economische productiegrond.

Het afgelopen jaar hebben we in Stroomhuis al aandacht besteed aan de hightech fruitteelt en melkveehouderij. Deze keer is de beurt aan de hightech akkerbouw. De akkerbouw in Nederland ontwikkelt zich in hoog tempo naar de zogenoemde precisielandbouw. De suikerbietenteelt kan model staan voor dit ontwikkelingsproces naar hightech akkerbouw.

Johan Mol uit Est vertelt hierover. Hij neemt de aanwezigen mee in de ontwikkeling van moderne agrarische bedrijfsprocessen in de suikerbietenteelt anno 2016: vanaf het bietenzaad tot in de fabriek. Welke hightech hulpmiddelen worden ingezet om deze teelt nog efficiënter te maken en wat voor mogelijkheden zijn er in de toekomst?

Aanvang lezing Stroomhuis: 20.00 uur, entree €5,-, reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Info: www.stroomhuisneerijnen.nl.