• WILSON WEBB

Liefdesfilm 'Carol' en animatieavontuur 'Woezel en Pip' bij LingeFilm

GELDERMALSEN Vrijdag 1 en zaterdag 2 april vertoont LingeFilm de prijzen winnende film 'Carol' over Therese en Carol die een relatie krijgen en een reis door Amerika maken. Zondag 3 april is er een voorstelling voor de kleintjes: 'Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos' waarin de twee bekende animatiehondjes in een spannend avontuur op zoek gaan naar een gevaarlijke indringer.

New York, 1952. Carol (Cate Blanchett), een elegante rijke en getrouwde vrouw gaat in een warenhuis op de vooravond van Kerstmis op zoek naar een cadeau voor haar dochter. Daar ontmoet ze Therese (Rooney Mara), een meisje van in de twintig dat in het warenhuis werkt. Therese verlangt naar een ander leven en omdat ze beiden alleen zijn met Kerstmis, stelt Carol haar voor samen een geïmproviseerde reis te maken naar het midden van Amerika. Ze worden verliefd op elkaar en beginnen een relatie. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.

De film is gebaseerd op het boek The Price of Salt (ook wel gepubliceerd als Carol) uit 1953 van Patricia Highsmith.

'Carol' heeft in 2015 zes prijzen gewonnen, waaronder die van beste actrice en Queer Palm op het filmfestival van Cannes en van beste regisseur en beste scenario bij de New York Film Critics Circle Awards. In 2016 is 'Carol' zes keer genomineerd voor een Oscar, oa voor beste actrice, beste bewerkt scenario en beste filmmuziek.

Woezel en Pip zijn de namen van twee hondjes die goede vriendjes van elkaar zijn. Ze zijn de hoofdrolspelers in de voorleesverhaaltjes, gecreëerd en bedacht door Guusje Woesthoff-Nederhorst,. Zij overleed in 2004 aan borstkanker. In 2007 richtte haar echtgenoot Dinand Woesthoff een stichting op, de Guusje Nederhorst Foundation. Een gedeelte van de opbrengst van alle 'Woezel en Pip'-artikelen gaat naar deze stichting en om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel en Pip hebben nu een eigen speelfilm: 'Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos'. Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel en Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Woezel en Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang en entree op vrijdag en zaterdag: 20.30 uur, € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Aanvang en entree op zondag: 15.00 uur, € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. Reserveren via www.lingefilm.nl