• Weekend afsluiting Lingebrug.

    Ab Donker Fotografie

Lingebrug afgesloten voor verkeer

GELDERMALSEN De Lingebrug is wegens onderhoud van dinsdag 23 augustus 20.00 uur tot vrijdag 26 augustus 05.00 uur afgesloten voor (auto)verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers hebben vrij doorgang.

De provincie Gelderland is 6 juni gestart met werkzaamheden aan de N833. Het betreft het hele traject vanaf het kombord Geldermalsen tot het kombord Buurmalsen. De Rijksstraatweg (Lingedijk) wordt verbreed zodat er ruimte ontstaat voor vrij liggende fietspaden. Er vindt groot onderhoud plaats op de rotonde 'Buurmalsen' en aan de Lingebrug. De werkzaamheden zijn naar verwachting oktober 2016 gereed.

Tijdens de werkzaamheden aan de Lingebrug wordt verkeer met een verkeerslicht om en om langs de werkzaamheden geleid. Fietsers maken gebruik van het fietspad op de brug of een tijdelijk fietspad op de rijbaan.

De Lingebrug wordt voorzien van een versterkingslaag van beton. Daarna wordt nieuwe asfaltverharding aangebracht. Hiervoor is het noodzakelijk de gehele asfaltverharding te verwijderen en de brug af te sluiten. Voor de werkzaamheden aan de rotonde is eveneens een complete afsluiting nodig.

Info: www.bereikbaargelderland.nl, https://www.gelderland.nl/N833.html