• Love, Simon

    Ben Rothstein
  • Dont Worry, He Wont Get Far on Feet

    Scott Patrick Green

LingeFilm: feelgood en drama

GELDERMALSEN LingeFilm presenteert drama en feelgood in het laatste septemberweekend. Op vrijdag 28 september en woensdag 3 oktober draait Don't Worry, He Won't Get Far on Feet. We zien hierin wat drank kan aanrichten in een mannenleven. Op zaterdag 29 september draait de Amerikaanse film Love, Simon. Het gaat over opgroeien en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

De Amerikaanse cartoonist John Callahan (1951-2010), vertolkt door Joaquin Phoenix, Callahan is naast talentvol kunstenaar ook een uitbundige jongeman met een drankprobleem in Don't Worry, He Won't Get Far on Feet. Na een wilde nacht belandt hij in een rolstoel. John Callahan hervindt zich op sarcastische wijze in deze nieuwe levensfase. Een vriendschap ontstaat met lotgenoot Jonah Hill tijdens bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten. Ook de vrouw in zijn verdere leven kruist zijn pad, trefzeker gespeeld door zangeres Beth Ditto.

In Love, Simon is de gelijknamige hoofdrolspeler een 'gewone' jongeman van 17 jaar in zijn examenjaar. Hij probeert via een online contact met een onbekende lotgenoot als homoseksueel uit de kast te komen. Ook voor de kijker blijft het lang een raadselspelletje over wie de beoogde geliefde van Simon dan wel kan zijn. Een grappige en onschuldige relatiekomedie voor alle leeftijden.

Beide films zijn als laatste voorstellingen in september te zien voor slechts € 6. Bij LingeFilm , gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag – en zaterdagavond 20.30 uur. Aanvang woensdagavond 20.00 uur, en dan zonder pauze in de hoofdfilm. Toegangsprijs met LingeFilm FanPas € 5,50 E-tickets via www.lingefilm.nl