• Huisvrouwen bestaan niet
  • Wonderstruck
  • Ferdinand
  • The Post

LingeFilm: Huisvrouwen bestaan niet, The Post, Ferdinand en Wonderstruck

LingeFilm presenteert op vrijdagavond 6 april en dinsdag 10 april – filmmiddag met koffie, thee en lekkers - weer een mooie romantische komedie: Huisvrouwen bestaan niet over 2 verschillende zussen en hun moeder. Op zaterdag 7 april draait The Post van Steven Spielberg, een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks. Op zondag 8 april is de animatiefilm Ferdinand (Nederlandse versie) te zien. En op woensdag 11 april staat het adembenemende Wonderstruck op het programma. Het is een verhaal wat iedereen herkent: mensen kwijtraken en nieuwe mensen vinden (Trouw).

Huisvrouwen bestaan niet gaat over 2 zussen en hun moeder die gedwongen worden om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven. De ene zus, Gijsje, is een carrièrevrouw en controlfreak die zwanger probeert te worden. Haar oudere zus, Marjolein, is huisvrouw, getrouwd en net zonder baan. En hun moeder Loes heeft zich financieel in de nesten gewerkt. Huisvrouwen bestaan niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling 'De Huisvrouwmonologen'.

The Post is een meeslepend verhaal over de samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever (Meryl Streep) en hoofdredacteur (Tom Hanks) van de grote Amerikaanse krant The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt hun meningsverschillen aan de kant te schuiven. Samen gaan ze de strijd aan tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die onweerlegbaar aantoonden dat de Vietnamoorlog al jaren een verloren zaak was. Als je goed kijkt, gaat het over dezelfde zaken als nu: nep-nieuws, persvrijheid en ook vrouwenemancipatie.

Ferdinand is een zachtaardige stier die niet van vechten houdt. Hij houdt meer van knuffelen en ruiken aan bloemen. Maar alle andere stieren – ook zijn vader – houden wel van vechten. Daarom ontsnapt hij om het geluk te vinden. Toch blijkt dat Ferdinand uiteindelijk wel moet vechten in een stierengevecht. De grote stier met het kleine hartje maakt zijn eigen keuze en gaat het gevecht aan om zijn vrijheid te heroveren. Stemmen: Rico Verhoeven, Plien van Bennekom, Vlinder Kamerling en Rutger Vink.

In Wonderstruck vertrekt Jane, een doof meisje dat in de jaren '20 leeft op een ochtend naar New York om haar gescheiden moeder te zoeken. En Ben is een dove jongen uit de jaren '70 die op zoek gaat naar zijn vader die hij nooit heeft gekend. Ook hij vertrekt naar New York. Beide kinderen bezoeken dezelfde plekken. Jane steeds in zwart-wit. Ben in jaren 70-kleur. Maar wat hebben deze twee eigenlijk met elkaar te maken? Met Julianne Moore, Oakes Fegley en Michelle Williams.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang dinsdagmiddag met koffie, thee en lekker om 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl

BIJ KIDS-FILMS: De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.