• (Pictured) DORY. ©2013 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

    Pixar

LingeFilm: The Idol, Les Ogres, Meester Kikker en Finding Dory

GELDERMALSEN Lingefilm vertoont op vrijdag 14 oktober en woensdag 19 oktober de film 'The Idol'. Een onwaarschijnlijk verhaal van een jonge talentvolle zanger met slechts één droom: winnaar worden in Idols. 'Les Ogres' staat zaterdag 15 oktober op het programma en vertelt het verhaal van een rondreizend theatergezelschap. In de herfstvakantie is LingeFilm KIDS actief: zondag 15 oktober wordt 'Meester Kikker' vertoond, om 11.00 uur de autismevriendelijke en om 15.00 uur de KIDS-voorstelling. En op woensdag 19 oktober draaien ze 'Finding Dory'. Een filmmiddag inclusief gratis activiteit

In 'The Idol' maakt de bezoeker kennis met Mohammed Assaf. Inwoner van de Gazastrook en zeer muzikaal. Mohammed heeft maar één droom: meedoen aan Idols. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal heeft regisseur Hany Abu-Assad een intrigerend verhaal neergezet van een jongen die hoop biedt aan de Palestijnse bevolking.

"Les Ogres' is de winnaar van de Big Screen Award op het filmfestival van Rotterdam 2016 en vertelt het verhaal van een rondreizend theatergezelschap. Het gezelschap speelt stukken van Tsjechov, waarbij gebeurtenissen op het podium overlopen in die van het echte leven. Wanneer de hoofdrolspeelster tijdens het optreden uit een touw valt, moet zij vervangen worden. Passie, intriges, jaloezie en ontrouw, opeenvolgende scenes met uiteenlopende onderwerpen en gebeurtenissen maken de chaos compleet.

'Meester Kikker'; het is schrijver Paul van Loon weer gelukt om een nieuw en verrassend avontuur te schrijven waarbij de fantasie van kinderen op volle toeren draait. Meester zijn is leuk, maar kan ook zeer gevaarlijk zijn als er een ooievaar in de buurt is. LingeFilm KIDS heeft na de autismevriendelijke voorstelling en voor de KIDS(middag)voorstelling een leuke activiteit georganiseerd. Doe mee met de grote kikkersprongwedstrijd, vouw origami kikkers en haal kikkers uit een bak water.

Dertien jaar na de de kaskraker 'Finding Nemo' heeft Pixar Studios het weer voor elkaar gekregen. Een leuk, spannend, kleurrijk en vooral humoristisch vervolg met Dory en Nemo in de hoofdrollen: 'Finding Dory'. Dory wordt eraan herinnert dat zij ook familie moet hebben en samen met Nemo gaat ze op zoek. En als je dan nogal vergeetachtig bent, dan kun je de hulp van je nieuwe vriendjes goed gebruiken. Octopus Hank, de witte dolfijn Bailey en de walvishaai Destiny maken het verhaal compleet. Vanaf 14.00 uur heeft LingeFilm KIDS diverse vissenspellen gehouden. En kleuren kan natuurlijk ook.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00.

LingeFilm KIDS: Zondag aanvang 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur en woensdag 15.00 uur. Activiteit om 14.00 uur (bij de AV-film na afloop van de film). Entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.