LingeFilm neemt op gepaste wijze afscheid van het Lingehuis

GELDERMALSEN LingeFilm heeft zaterdag 13 juni op een gepaste manier afscheid genomen van het Lingehuis. Na de toepasselijke film 'Bloed, Zweet en Tranen' werd de nieuwe huisstijl van LingeFilm gepresenteerd door Hans van Hooren, voorzitter LingeFilm. En daarna was er tijd voor een feestje. Ongeveer honderd personen kwamen naar de After Party en hebben onder het genot van een drankje met elkaar gesproken en/of hebben gedanst in de filmzaal. Zo heeft LingeFilm van het afscheid een mooi overgangsevent gemaakt.

LingeFilm heeft in de afgelopen 11 jaar 31.673 bezoekers ontvangen. Totaal zijn er 762 voorstellingen (met 578 films) vertoond en zijn er 105 maaltijden voor totaal 4.678 eters geserveerd. LingeFilm kan bestaan door de enthousiaste inzet van ongeveer vijftig vrijwilligers: kassa-, kook- pr-, programmeer- en KIDS medewerkers, operateurs en het bestuur. Velen hebben een dubbelfunctie. Hiermee heeft LingeFilm zich afgelopen jaren bewezen als een belangrijke culturele speler in Geldermalsen en omstreken en is LingeFilm is niet meer weg te denken uit de gemeente.

Vanaf 4 september vertoont LingeFilm haar films in MFC De Pluk die volgende maand geopend wordt. Omdat er vaker en meer films vertoond gaan worden, kan LingeFilm nieuwe vrijwilligers gebruiken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het fine tunen van de nieuwe huisstijl en aan een nieuwe website. Vanaf augustus is alles gereed.