• Nederland-Betuwe-Geldermalsen-148*431 -filmtheater in De Pluk- © Fotografie George Burggraaff

    Fotografie George Burggraaff

LingeFilm voortaan in De Pluk

GELDERMALSEN Ruim tien jaar na haar oprichting was LingeFilm toe aan verandering. De verhuizing deze zomer van het filmhuis naar De Pluk komt dan ook als geroepen en biedt volop mogelijkheden tot vernieuwing en verdere professionalisering. Voortaan komt men hier 'even een filmpje plukken'.

Hans van Hooren, voorzitter van LingeFilm: ,,Het heeft even geduurd, maar met ons nieuwe theater in De Pluk beschikken we over een hypermoderne bioscoopzaal. We gebruiken de nieuwste filmapparatuur, we hebben een waarzinnig goed geluid, een filmscherm dat drie keer zo groot is dan we gewend waren en een zaal met bijna 100 stoelen. Ik kreeg echt kippenvel toen ik dat onlangs mocht ervaren. We worden door onze verhuizing naar De Pluk vooral veel zichtbaarder en bereikbaarder. Daarom gaan we ook veel vaker draaien dan voorheen met films voor iedereen. We hopen dat iedereen snel een keer komt kijken. In september kan dat voor de openingsprijs van 5 euro!"

LingeFilm wordt alleen maar leuker

Veel inwoners van Geldermalsen en omstreken hebben in de afgelopen jaren kennisgemaakt met LingeFilm. ,,En we gaan met onze tijd mee", zegt Loïs van Erkel-Kolmer, secretaris van LingeFilm. ,,De verhuizing naar De Pluk was een goed moment om ons logo en onze huisstijl te vernieuwen. Op het resultaat zijn we bijzonder trots. Je ziet het voortaan overal terug komen bijvoorbeeld op onze website. En via de website kan je voortaan films reserveren en meteen betalen. Dat betekent dat je niet meer bij de kassa hoeft te wachten. En als je wel aan de kassa een kaartje koopt, kan je voortaan -op veler verzoek- ook pinnen." Naast de vernieuwing blijft LingeFilm wel de gezellige bioscoop om de hoek, die haar speciale succesvolle activiteiten blijft doen zoals de maandelijkse Maaltijd+Film en autismevriendelijke voorstellingen. We hebben echt voor ieder wat wils.

Het draait allemaal door de vrijwilligers

LingeFilm heeft een enthousiaste en grote groep van ruim 50 vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakt. Hans: ,,Voor ons allemaal is het best spannend hoe het straks allemaal gaat lopen. We hebben afgelopen maanden echt keihard gewerkt om iedereen voor te bereiden op de nieuwe locatie. Daar wil ik ze allemaal een enorm compliment voor maken. Het helpt ook dat we ons uitermate welkom voelen in De Pluk. Erg fijn is ook het mooie Grand Café, waar straks ook na de film nog wat te drinken en na te praten is."

De eerste tekenen dat het goed zal gaan, is dat de openingsvoorstelling met Ventoux op 4 september binnen een dag uitverkocht was. ,,Niet zo vreemd", aldus Loïs, "want velen zijn al tijden benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien en die avond is onze premièreavond. Het wordt extra feestelijk met een rode loper, champagne, live-muziek en de aanwezigheid van de auteur van het boek, Bert Wagendorp. Gelukkig wordt de film nogmaals vertoond op woensdagavond 9 september."

Wie benieuwd is naar het vernieuwde LingeFilm en naar De Pluk kan in september voor slechts 5 euro naar de film. En koop je dan meteen de LingeFilm FanPas, dan zit je het hele seizoen voor dat bedrag in het rode pluche. De normale entreeprijs is 7,50 euro. Kijk op www.lingefilm.nl of de filmladder (in De Pluk) voor het volledige programma van september en oktober.