• Lions club Geldermalsen

Lions Wine & Dine event

GELDERMALSEN Op zaterdagavond 10 november houdt Lions Club Geldermalsen voor de vierde maal het Lions Wine & Dine evenement. Tijdens de avond worden de bezoekers getrakteerd op lokaal bereide specialiteiten, daarnaast is er de mogelijkheid tot het proeven van wijnen. Dit alles omlijst door live muziek. Tevens is er een loterij met elk jaar hele mooie prijzen en een goed verzorgde hoofdprijs.

Voor deze editie van Wine & Dine gaat de Lionsclub voor het ondersteunen van het Alzheimer Trefpunt (Gemeente West Betuwe). Er is behoefte aan zogenaamde geheugenkasten in verzorgingshuizen in de gemeente, waarbij naast informatie ook spellen en geheugentrainingsmaterialen ter beschikking worden gesteld. Dit gaat op basis van uitlenen. Info: www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland/alzheimer-trefpunt-west-betuwe

Dit jaar staat Björn Aarts aan het stuur van de Lions Club Geldermalsen. ,,Wij zijn als Lions altijd op zoek naar een doel dat herkenbaar is en zeker een maatschappelijke uitdaging kent. Het doel van de geheugenkasten is naast voorlichting ook een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven, ook al realiseren wij ons dat dit gering kan zijn. Tijdens de afgelopen dinervergadering schrok ik van het aantal van zo'n 700 mensen met dementie in de Gemeente West Betuwe en dit betreft dan alleen de officieel gediagnosticeerden" Met een groei van 3% per jaar werd het tijd dat hiervoor meer aandacht komt."

Will Bosch die samen met 2 andere leden het geheel organiseert: ,,We hebben ook deze editie lokale restaurants bereid gevonden om de altijd voortreffelijke gerechten helemaal gratis te bereiden. Op die manier blijven de kosten laag komt er meer geld bij het goede doel terecht." Dit jaar zullen er wat verrassende nieuwe elementen toe gevoegd worden om de sfeer en gezelligheid nog verder te verhogen, daarover later meer.

All-inclusive kaarten kosten €37,50 en te verkrijgen door een mailtje te sturen aan geldermalsen@lions.nl onder vermelding van Wine & Dine 2018 en aantal kaarten.

Ook dit jaar is ON2IT, cybersecurity dienstverlener uit Waardenburg, wederom bereid gevonden als hoofdsponsor voor dit evenement. De restaurants die nu al toegezegd hebben zijn: Gasterij De Os en 't Paard te Deil, Grieks Restaurant Odyssey II, Restaurant Eten & Drinken, Restaurant Prinsheerlijk, Topslagerij Hol allen uit Geldermalsen, 3 Zussen uit Meteren. De wijnproeverij wordt verzorgd door Wijnhandel Santé uit Geldermalsen.