• 2e prijs, Lokhorstschool uit Deil.

  Piet Fokkinga
 • Burgemeester De Vries met de 4e prijs voor de Jan Harmenshof

  Piet Fokkinga
 • De winnaars, de Prins Clausschool uit Tiel

  Piet Fokkinga
 • 3e prijs, De Hoge Hof uit Kapel Avezaath.

  Piet Fokkinga

Lokhorstschool tweede bij techniekwedstrijd 2017

GELDERMALSEN De Prins Clausschool uit Tiel heeft de dertiende techniekwedstrijd van het Rivierengebied gewonnen. Het winnende werkstuk werd gemaakt door het team van Abigail, Jasmijn, Karlien en Lynn. De vakjury was van mening dat dit werkstuk wat betreft kleur, idee en afwerking net even boven de andere 170 werkstukken uitstak. De Lokhorstschool uit Deil werd tweede.

De techniekwedstrijd Rivierengebied wordt jaarlijks georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in het gehele Rivierengebied. Dit keer deden 33 scholen en ruim 900 leerlingen mee.

Zij werkten vanaf maart in groepjes van ongeveer 4 aan werkstukken met het thema "Bouw jouw speeltuin, pretpark of kermisattractie". De doelstelling is om kinderen in deze leeftijd op speelse wijze in aanraking met techniek te laten komen. De organiserende werkgroep ondersteunt de scholen met gratis materialen en adviezen van oud techniek leraren en hoopt daarmee in een vroeg stadium een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het grote te kort aan vakmensen in de bouw en aanverwante vakgebieden.

Vrijdagmorgen 9 juni werden op het opleidingscentrum van Bouwmensen in Geldermalsen met een feestelijke bijeenkomst de prijswinnaars bekend gemaakt. Dat was even improviseren omdat de weersomstandigheden er voor zorgden dat het evenement van buiten naar binnen in de hallen van bouwmensen moest worden verplaatst. De winnaars van de Prins Clausschool mochten hun hoofdprijs ontvangen uit handen van de burgemeester van Geldermalsen, Miranda de Vries.

De andere winnaars waren:

2e prijs, Lokhorstschool uit Deil. Team Mitchel, Carlijn, Hanne, Fiene, Ruben en Hermance.

3e prijs, De Hoge Hof uit Kapel Avezaath. Team Bianca, Linda, Merel en Miklas.

4e prijs, Jan Harmenshof uit Geldermalsen. Team Nicole, Job, Denzel, Marrit, Eline en Dani.

De vijfde prijzen werden gewonnen door:

De Leeuwenkuil uit Beneden Leeuwen, De Meent uit Ommeren, St. Willibrordusschool uit Herveld, De Pr. Mauritsschool west uit Tiel en de Waaijer uit Wadenoijen.

De winnaar van de jeugdjuryprijs werd de IKC De Appelhof uit Druten. Team Madelief, Saviënne, Ayse en Lieke.

De winnaar van de Themaprijs is de St.Victorschool uit Afferden. Team: Laura, Tijn, Pem, Nina en Chris.