• Burgemeesters van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen

    Neeltje van Triest

Maandag bekendmaking drie keuzenamen nieuwe fusiegemeente

GELDERMALSEN De GNL-gemeenten (Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal) maken maandag 3 april om 16.00 uur in het gemeentehuis van Geldermalsen de keuzenamen voor de nieuwe fusiegemeente bekend.

De drie gemeenten willen vanaf 1 januari 2019 samen een nieuwe gemeente vormen. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe gemeentenaam. De GNL-gemeenten willen inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de fusie. Zij hebben een belangrijke stem bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente. De eerste twee weken van februari konden alle inwoners suggesties voor de nieuwe gemeentenaam indienen. Een naamgevingscommissie van acht inwoners onder voorzitterschap van Renée Koning boog zich over de inzendingen en koos daar drie keuzenamen uit.

Van 3 april tot en met 19 april mogen inwoners van de GNL-gemeenten vanaf 12 jaar één stem uitbrengen op hun favoriete naam. De naam met de meeste stemmen wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeentenaam.

Eind april wordt de uitslag bekend gemaakt. Eind mei / begin juni nemen de GNL-raden een formeel besluit over de nieuwe gemeentenaam.

Label:

Fusie GNL