• Joop Akkermans test de nieuwe bankjes

    Ida Schinkelshoek

Nieuwe bankjes aan de voet van de Dikke Toren in Varik

31-07-2019, 14:47 | Lezersnieuws | Ida

Gemeente West Betuwe heeft woensdag 31 juli, op initiatief van Joop Akkermans, 2 nieuwe bankjes geplaatst boven aan de Bol, aan de voet van de Dikke Toren.

 

Enkele maanden geleden heeft Joop de Dorpstafel Varik-Heesselt benaderd met het verzoek om mee te denken over verbetering van de bestaande bankjes, de een behoorlijk verzakt en de ander zonder rugleuning. Deze bankjes worden frequent gebruikt door passanten, en zijn daarnaast een belangrijke ontmoetingsplek voor de senioren van Varik.

 

Na overleg met Petra Bazuin en Wilma Knippenburg, resp. gebiedsmakelaar en medewerker economie, recreatie en cultuurhistorie van de gemeente West Betuwe, is er afstemming op locatie geweest. Met het oog op de komende dijkverzwaring en de mogelijke herinrichting van de dijk is er voor gekozen de huidige bankjes te vervangen door twee identieke, nog voorradige.

 

Joop heeft de bankjes direct na plaatsing gekeurd: “Fantastisch, wat is dit een verbetering! En wat fijn dat de gemeente dit zo vlot heeft geregeld.”. De senioren ontmoetingsplek in Varik, met prachtig uitzicht over de Waal, zal deze zomer zeker veelvuldig gebruikt gaan worden.