• ANP Foto

Open dag Voedselbank Rivierenland

GELDERMALSEN Dit najaar bestaat Voedselbank Rivierenland 12,5 jaar. Om te laten zien wat de Voedselbank allemaal doet en voor wie wordt er op zaterdag 16 november een open dag gehouden.

Waar verzamelt de voedselbank het eten in? Hoe wordt de nieuwe winkel bevoorraad? Op al deze vragen krijgt men antwoord tijdens de open dag en men maakt tevens kennis met de nieuwe Voedselbank Winkel die dan geopend wordt.

Voedselbank Rivierenland helpt inmiddels 12,5 jaar huishoudens en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven in de gemeenten Tiel, Culemborg, Geldermalsen en Beneden Leeuwen, aan een voedselpakket. Het streven is om elke week producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf. Sinds kort kunnen klanten in Tiel deze producten zelf uitkiezen in een nieuw geopende winkel die tijdens de open dag officieel wordt geopend.

Vanuit het distributiecentrum in Arnhem, maar vooral ook van vele bedrijven, ontvangen de vrijwilligers van Voedselbank Rivierenland wekelijks producten die dikwijls met eigen transportmiddelen worden opgehaald. Veel van het eten dat zij ontvangen zou anders vernietigd worden. Natuurlijk staat bij het inzamelen en de uitgifte de voedsel veiligheid voorop.

Op de open dag van 16 november kan iedereen tussen 10.00 tot 14.00 uur zelf zien hoe de Voedselbank, welke gelegen is aan de Burg. Cambier van Notenlaan 7 in Tiel (ingang klanten), werkt en wat er zoal bij komt kijken. De vrijwilligers zorgen voor een kopje koffie/thee en de kinderen kunnen zich vermaken in een speelhoek.