• Archief BDU Media

Personeelstekorten in Rivierenland houden aan

GELDERMALSEN In de maand oktober is het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland licht gedaald, terwijl het aantal landelijk vrijwel gelijk bleef. De personeelstekorten houden voorlopig aan, maar daarmee komt nog niet iedereen vanzelf aan het werk. Meer vacatures vervullen en meer mensen duurzaam aan het werk helpen, vraagt inzet van werkgevers en werkzoekenden.

  

Eind oktober verstrekte UWV in Rivierenland 2.791 WW-uitkeringen. Dit zijn er 7 minder dan een maand eerder en betekent een lichte daling van 0,5%. Landelijk maakte het aantal WW-uitkeringen pas op de plaats met een geringe toename van 0,1%. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu 488 WW-uitkeringen minder in Rivierenland. Dat komt neer op een daling van 15,6%. Deze afname is sterker dan de landelijke daling over het afgelopen jaar (-13,2%).

In de jaarlijkse arbeidsmarktanalyse Regio in Beeld verwacht UWV voor Rivierenland in 2020 een bescheiden groei van 1.000 werknemersbanen. Die banengroei zorgt voor meer vacatures. Maar de meeste vacatures ontstaan door verloop van personeel, bijvoorbeeld doordat mensen van baan veranderen of met pensioen gaan. In de eerste helft van 2019 ontstonden er in Rivierenland 8.300 vacatures. Al die vacatures betekenen kansen voor mensen die (ander) werk zoeken.

Tegelijkertijd zijn er in Rivierenland nog 12.000 mensen die (meer) willen werken. Soms sluiten de functie-eisen van werkgevers en de kwalificaties van werkzoekenden niet goed op elkaar aan. Dat vraagt om extra inspanningen van beide kanten. Ook veel werkenden hebben te maken met veranderende eisen in hun werk. Om duurzaam inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat werkenden en werkzoekenden hun vaardigheden en kennis op peil houden en zich blijven ontwikkelen.

Voorlopig blijft in veel sectoren sprake van tekorten voor bepaalde beroepen. In Rivierenland geldt dit onder meer in de techniek, transport & logistiek, zorg en onderwijs.