Mariënwaerdt laat bezoekers het landleven ervaren

Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

BEESD Heerlijkheid Mariënwaerdt is al sinds 1734 in bezit van dezelfde familie. Inmiddels is het beheer van het eeuwenoude landgoed in handen van Frans en Nathalie van Verschuer, de vierde generatie van de familie Van Verschuer.

Om het landgoed in stand te houden, worden er diverse fairs georganiseerd gedurende het jaar. Daarnaast dragen ook de Landgoedwinkel, Brasserie Marie, Pannenkoekenhuis de Stapelbakker, B&B de Neust en vele zakelijke en particuliere bijeenkomsten bij aan de instandhouding van Mariënwaerdt. Mariënwaerdt zet zich in voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op biologische wijze en wil daarmee het familielandgoed in stand houden.

Het oorspronkelijke doel van de Landgoedfair was bezoekers het landleven te laten ervaren en de producten van het landgoed te presenteren. Naar aanleiding van de eerste fair in 1995 is de Landgoedwinkel geopend, waar tot op de dag van vandaag biologische landgoedproducten worden verkocht. Nieuwe jams en chutneys worden nog steeds op de Landgoedfair gepresenteerd en getest.

VERNIEUWING Van Verschuer: ,,Dit jaar vindt 21ste editie van de Landgoedfair plaats. Het doel van de Landgoedfair is nog steeds hetzelfde, maar elk jaar kijken we wel naar mogelijke vernieuwingen." Dit jaar vindt voor het eerst de kinderworkshop 'Plezier maken met je hond' plaats. Ook nieuw is het onderdeel 'Paardencoaching' waarbij deelnemers feedback krijgen op hun gedrag en uitstraling aan de hand van het gedrag van een paard.

,,Op culinair gebied hebben we dit jaar ook een aantal veranderingen doorgevoerd. In de culinaire weide zullen tafels en stoelen staan zodat bezoekers hun gekochte etenswaren direct kunnen consumeren en tevens plaatsen we op het terrein negen foodtrucks", aldus Nathalie van Verschuer. Ook zal er dit jaar meer live muziek te horen zijn. In september start de concertenserie 'Muziek op het landgoed' waarbij diverse regionale musici optreden. Tijdens de Landgoedfair zijn verschillendel van deze musici aanwezig om bezoekers alvast een voorproefje te geven.

De Landgoedfair vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

www.marienwaerdt.nl

Op de foto: Frans en Nathalie van Verschuer.