Martha Kool uit Tricht op kandidatenlijst ChristenUnie

TRICHT Martha Kool is voor de ChristenUnie nummer 8 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. De voormalige lijsttrekker van de ChristenUnie Geldermalsen is duidelijk over haar motivatie: ,,Het is goed als de provincie ook lokaal een gezicht heeft. En dat gezicht wil ik graag zijn voor de gemeente Geldermalsen, zeker nu er plaatselijk geen mogelijkheid is om op de ChristenUnie te stemmen. Op deze manier kan ik toch mijn steentje bijdragen."

De inwoner van Tricht merkt dat ook een relatief kleine partij als de ChristenUnie een toevoeging kan zijn in de provincie. Martha: ,,Ook in Gelderland heeft de ChristenUnie in het verleden een gedeputeerde geleverd. Door partijen als de ChristenUnie is de hele samenleving vertegenwoordigd. Eén van de kenmerken van onze democratie is dat er rekening wordt gehouden met minderheden. Ik kies liever voor een kleine partij als de ChristenUnie met een duidelijke, bijbelse grondslag dan voor een grote partij waar ik me nauwelijks in herken."

De meerwaarde van de ChristenUnie voor de provincie Gelderland is voor Martha duidelijk: ,,Er zijn veel problemen met het spoor bij Tricht. Het is goed als Statenleden zulke situaties met eigen ogen zien. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor veilige fietspaden langs provinciale wegen. Het geld van de provincie is niet alleen bedoeld voor projecten in de grotere steden, maar ook voor de leefbaarheid in dorpen aan de rand van de provincie. Ik zie het als mijn taak om onze regio in de provincie te vertegenwoordigen."