• Lex van Lieshout

Meer gratis parkeren en betere regeling betaald parkeren Geldermalsen

GELDERMALSEN Wanneer de gemeenteraad daarmee op dinsdag 27 juni instemt, wordt vanaf 1 juli het centrum van Geldermalsen aantrekkelijker als verblijfsgebied voor toeristen, winkelend publiek en andere bezoekers. Met ingang van die datum beschikt het centrum over meer mogelijkheden tot gratis parkeren. Betaald parkeren wordt duidelijker en gebruiksvriendelijker.

Gratis parkeren kan op de parkeerterreinen op de Kostverlorenkade, het Lingeplein, de Geldersestraat en parkeerterrein Oranje Nassaustraat (was betaald).

Betaald parkeren kan op parkeerterrein Achter 't Veer, parkeerterrein Koninginnelaan, de Kerkstraat (ged.) en de Geldersestraat (ged.).

In het verleden bestonden er verschillen in de maximale parkeertijd. Daarnaast was niet op alle plaatsen het parkeertarief hetzelfde. Nu wordt overal de maximale parkeertijd 4 uur en geldt er overal een parkeertarief van € 0,60 per uur. Betalen wordt eenvoudiger. Contant betalen blijft mogelijk, maar straks kan men ook betalen met de pinpas of de mobiele app (alle systemen).

Op sommige plaatsen blijft er zoals ook nu al sprake van een blauwe zone of parkeren alleen voor vergunninghouders. Bebording ter plaatse geeft dat duidelijk aan.