• foto Rias Immink

    Rias Immink

Koninklijke Onderscheiding voor GLTC-icoon Cor 't Gilde

GELDERMALSEN De kersverse burgemeester van West Betuwe Servaas Stoop reikte op zaterdag 30 november een Koninklijke Onderscheiding uit aan Cornelis Johan 't Gilde uit Geldermalsen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cor 't Gilde (82 jaar) ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij diverse verenigingen in West Betuwe. Hij is sinds 1978 betrokken bij de Geldermalsense Lawn Tennis Club (GLTC). Hij is daar gediplomeerd competitieleider. Ook is hij 32 jaar lid geweest van de technische commissie en organiseerde hij 35 jaar de klaverjasavonden. Daar blijft het niet bij. Hij deed een tijd de ledenadministratie, organiseerde vele toernooien en beheerde 30 jaar de sleutels van het clubgebouw.

Cor 't Gilde maakte in de jaren '80 en '90 ook nog tijd vrij voor andere verengingen. Bij de Hockey Club Geldermalsen heeft hij het verenigingsbeleid mede ontwikkeld, hield de boekhouding bij en verzorgde de correspondentie. Voor de Schaakvereniging Geldermalsen / Culemborg gaf hij in die tijd schaaklessen aan de jeugd op basisscholen.

Naast alle vrijwillige activiteiten voor verenigingen helpt 't Gilde al ruim 30 jaar velen belangeloos met het invullen van het belastingformulier. Sinds 2015 is hij ook mantelzorger voor zijn vrouw. Naast alle huishoudelijke taken neemt hij ook alle zorgtaken op zich.