• Wim de Bruijne
  • Wim de Bruijne
  • Wim de Bruijne

Koninklijke Onderscheidingen bij brandweer Waardenburg

WAARDENBURG Burgemeester Servaas Stoop reikte vrijdagavond 29 november bij de jaaravond van de vrijwillige brandweer Waardenburg twee Koninklijke Onderscheidingen uit aan:

Anthonie Donker uit Haaften (52 jaar). Hij krijgt zijn onderscheiding voor zijn langdurige bijdrage aan de veiligheid in zijn woonplaats en de regio. Hij was van september 1998 tot januari 2019 onafgebroken vrijwilliger bij de brandweer. Ook is Donker sinds 1 januari 2005 groepschef van de post in Waardenburg.

Johan Horssen uit Haaften (58 jaar). Hij krijgt zijn onderscheiding voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. Hij was van 1 juli 1989 tot 16 september 2019 onafgebroken vrijwilliger bij de brandweer en vervulde daar diverse taken.

Beide heren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij hebben zich met passie voor het vak ruim 30 jaar positief ingezet voor de brandweer. Naast hun reguliere activiteiten namen zij deel aan extra activiteiten, zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken. Ze zijn een voorbeeld voor de andere brandweerlieden.