• Minister Arie Slob, midden, met links van hem directeur Frank Koelen

    Bloeiende Betuwe

Minister bezoekt Bloeiende Betuwe in Rhenoy

RHENOY Minister Arie Slob (CU) was afgelopen week op bezoek bij de Bloeiende Betuwe. De minister was de hele ochtend op werkbezoek op de school in Rhenoy. Hij bezocht alle klassen en sprak uitgebreid met het personeel.

door Wim Timmermans

Maandag parkeerde er plotseling een luxe zwarte auto met chauffeur voor de Bloeiende Betuwe. Het was de auto van de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Arie Slob (ChristenUnie). Hij kwam op werkbezoek op uitnodiging van schooldirecteur Frank Koelen. Die had de minister spontaan uitgenodigd tijdens de jaarvergadering van de Algemene Vereniging van Schoolleiders.

De minister bezocht alle klassen en nam uitgebreid de tijd om met leerlingen te praten over hoe zij het onderwijs beleven. In zijn gesprek met de oudste leerlingen kwam het digitale werken met chrome books aan de orde. Met de aanwezige leerkrachten sprak hij over actuele thema's als werkdruk en salaris. Hij was onder de indruk van het enthousiasme bij leerlingen, ouders en personeel op de Bloeiende Betuwe.

De minister legt regelmatig werkbezoeken af. Vandaag bezocht hij Rhenoy en in de middag een VWO in Tilburg. Schooldirecteur Frank Koelen was enthousiast: ,,Je ziet dat de minister uit het vak komt. Het is een man die weet waar hij het over heeft en die over de inhoud praat."

De Bloeiende Betuwe is al vanaf 2013 een excellente school. Sindsdien is de school gegroeid, terwijl daarvoor het leerlingenaantal dreigde terug te lopen.