• Bibliotheek Rivierenland

Mirthe van Lavieren winnaar voorleeswedstrijd Read2Me

GELDERMALSEN Drie middelbare scholen streden woensdag 22 februari mee in de bibliotheekronde van de landelijke voorleeswedstrijd voor middelbare scholieren, Read2me! Een 3-koppige jury koos Mirthe van Lavieren van het Pantarijn te Kesteren unaniem als winnaar.

Read2Me! is een project dat tot doel heeft het lezen onder jongeren op het voortgezet onderwijs te stimuleren. Leerlingen uit de brugklas strijden met elkaar in een voorleeswedstrijd, waarin zij elkaar fragmenten voorlezen uit de lijst van boeken die op de lijst van Jonge Juryboeken staan. Die lijst is opgesteld aan de hand van een jaarlijkse stemming waaraan alle leerlingen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs van de 1e tot en met de 3e klas kunnen deelnemen.

Woensdag 22 februari streden de schoolwinnaars van het KWC uit Culemborg, het Cambium College uit Zaltbommel en het Pantarijn uit Kesteren tegen elkaar in de theaterzaal van de Pluk te Geldermalsen. De juryleden, wethouder Niko Wiendels uit Geldermalsen, Marjanne Schotsman en Diny van Oort hadden de moeilijke taak om een winnaar te benoemen. Mirthe las rustig en met heldere stem voor uit het boek Op zoek naar dolfijnen, de reis begint van Lucy Daniels.

Op 8 april leest Mirthe in CODA Apeldoorn opnieuw in een provinciale ronde en maakt zij kans op een landelijke finaleplaats.