• Sjoerd van Reenen

Egerländerkapel De Lingemuzikanten bij derde Snertconcert in Deil

DEIL Zondag 27 oktober is de Egerländerkapel De Lingemuzikanten opnieuw te gast tijdens het derde snertconcert in 't Duifhuis in Deil. Na de overweldigende belangstelling voor de snertconcerten in 2017 en 2018 is besloten om het unieke samenwerkingsverband tussen het smartlappenkoor Puur Deil en Egerländerkapel De Lingemuzikanten ook in 2019 voort te zetten.

Het blijkt een succesformule om een Egerländerkapel en een smartlappenkoor samen te laten optreden op een muziekmiddag en de zelfgemaakte snert van het team van het Duifhuis maakt het plaatje voor een supergezellige middag compleet.

Egerländer muziek is een specifieke muziekstijl die na de 2e wereldoorlog is ontstaan en met name de bekende musicus Ernst Mosch heeft met zijn orkest de Egerländer muziek erg populair gemaakt. De muziek bestaat voornamelijk uit marsen, polka's en walsen, die op een specifieke, Böhmische manier gespeeld worden.
Het programma van De Lingemuzikanten bestaat uit een mix van Tsjechische en Böhmische walsen, polka's en marsen. Naast de instrumentale nummers worden ook verschillende zangnummers ten gehore gebracht.

De in 2015 opgerichte kapel bestaat uit een grote groep muzikanten afkomstig uit verschillende plaatsen in de Linge-regio en heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan een groot aantal uiteenlopende optredens.

Het Smartlappenkoor Puur Deil verzorgt een selectie van bekende Nederlandstalige meezingers en tranentrekkers en gaat er deze middag opnieuw een feestje van maken.

De optredens vinden plaats tussen 15.00 uur en 18.00 uur. De zaal is om 14.30 uur open en de toegang is gratis.

Info over de Lingemuzikanten: Gerrit van Beest, 06-18228599, Delingemuzikanten@outlook.com